Skip links

100

Vina Fedora odražajo naš terrior, odnos do okolja, našo strast do ustvarjanja, spoštovanje značilnosti vsakega letnika. Ne ustrašimo se drugačnosti, saj nas le ta dela žive in zanimive. Če bi bila vsa vina enaka, kaj pa bi ostalo nam, raziskovalcem?

Hiša avtohtonih vin

Faladurjeva selekcija


»V torek, 25. februarja, bo v ljubljanskem hotelu Slon potekala Faladurjeva selekcija, dogodek, ki je namenjen predvsem strokovni javnosti, torej gostincem, ki jih zanimajo izbrani produkti Vipavske doline. Poudarek bo seveda na vinu, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji sira, piva, džina, sokov in drugih lokalnih izdelkov.  

Organizator dogodka je vinoteka in bistro Faladur, ki domuje v središču Ajdovščine in ga vodi Matej Lavrenčič. »Faladurjeva selekcija bo potekala v obliki kratkih sestankov. Vsak ponudnik oziroma pridelovalec bo imel svojo mizo, za katero se bo predstavil, k njemu pa bodo pristopali potencialni kupci – gostinci. Namen teh sestankov je navezati čim več stikov ter izmenjati informacije o ponudbi in povpraševanju. Med več kot 250 produkti v naši ponudbi smo izbrali vinarje in druge ponudnike, ki imajo izdelke z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno,« pojasni Lavrenčič, ki bo skupaj z Robertom Gorjakom vodil tudi razpravo o prihodnosti vipavca, paradnega vina Vipavske doline,…«

Veseliva se srečanj z vami! Mojca & Valter

Preberite več o dogodku.

Pridruži se razpravi