Skip links

100

Vina Fedora odražajo naš terrior, odnos do okolja, našo strast do ustvarjanja, spoštovanje značilnosti vsakega letnika. Ne ustrašimo se drugačnosti, saj nas le ta dela žive in zanimive. Če bi bila vsa vina enaka, kaj pa bi ostalo nam, raziskovalcem?

Hiša avtohtonih vin

Fedora: slovensko vino z imenitnimi ilustracijami


»Buteljke vin Fedora so prava paša za oči. Za vsako ilustracijo se skriva zgodba. To so naravna vina, ki zrcalijo odnos do okolja in ljubezen do ustvarjalnosti.

Nedolgo tega sta Mojca Tiršek in Valter Kobal v vinogradništvo zavila iz povsem drugih voda – on kot stilist in kostumograf sodeluje pri oglaševalskih potezah svetovno znanih blagovnih znamk, ona je bila vpeta v založništvo, hkrati pa je tesno povezana s književnostjo in strastno zaljubljena v ilustracije. »Leta 2015 sva od Valterjevega očeta v vasi Dolanci, ki je na pol poti med Krasom in Vipavsko dolino, začela prevzemati kmetijo. Lani sva na trg poslala prve steklenice,« je na prvem salonu naravnih vin, ki so ga pred nekaj meseci pripravili v šentiljski igralnici in hotelu Mond, pojasnila Mojca Tiršek.,…«

Preberite več

Pridruži se razpravi