Skip links

100

Vina Fedora odražajo naš terrior, odnos do okolja, našo strast do ustvarjanja, spoštovanje značilnosti vsakega letnika. Ne ustrašimo se drugačnosti, saj nas le ta dela žive in zanimive. Če bi bila vsa vina enaka, kaj pa bi ostalo nam, raziskovalcem?

Hiša avtohtonih vin

Ko tudi embalaža vina sledi konceptu »nič dodano, nič odvzeto«

Hiša avtohtonih vin Fedora ni znana le po vinu, temveč tudi po slikovitih etiketah na njih. Vsakega od njihovih vin namreč spremlja zgodba, ki jim daje dodatno »težo«. Skupaj z agencijo Pristop jih je v začetku leta čakal nov izziv z novo zgodbo v obliki vina Pet-Nat, katerega proces nastajanja je bil tudi »podlaga« za nastanek nagrajene embalaže.

Ob obisku spletne strani Avtohtone hiše vin Fedora vas že takoj pričaka pozdrav Valterja Kobala, ki z ženo Mojco nadaljuje tradicijo vinarjev Kobal. Ti so na Vipavskem prve vinograde zasadili že leta 1880. »Vina Fedora odražajo naš terrior, odnos do okolja, našo strast do ustvarjanja, spoštovanje značilnosti vsakega letnika. Ne ustrašimo se drugačnosti, saj nas le ta dela žive in zanimive. Če bi bila vsa vina enaka, kaj pa bi ostalo nam, raziskovalcem?«

Svojo drugačnost ponazarjajo tudi z ilustracijami na etiketah steklenic. Poleg opisov vin in dokazil o kakovosti lahko na spletni strani najdete tudi tisto drugo, pripovedno stran vina.

Več preberite tukaj.

Pridruži se razpravi