Skip links

100

Vina Fedora odražajo naš terrior, odnos do okolja, našo strast do ustvarjanja, spoštovanje značilnosti vsakega letnika. Ne ustrašimo se drugačnosti, saj nas le ta dela žive in zanimive. Če bi bila vsa vina enaka, kaj pa bi ostalo nam, raziskovalcem?

Hiša avtohtonih vin

Pogoji poslovanja

 1. Glavne zahteve in osnovni pomen besed

Prodajalec je Fedora, d. o. o., Dolanci 6, 6222 Štanjel, Slovenija. Kupec je oseba ali podjetje, ki je s prodajalcem sklenil kupoprodajno pogodbo, ustno ali pisno naročil blago, oziroma ob nakupu prejel od prodajalca račun. Kupec z oddajo naročila, sprejme te prodajalčeve splošne pogoje poslovanja. Kupec in prodajalec sta se dolžna držati splošnih pravil poslovanja. Pogodba o naročilu se hrani na sedežu podjetja in je na voljo samo pooblaščenim uradnim osebam. Kupec ima pravico, da odstopi od pogodbe v roku 14-ih dni od dneva nakupa. Kupec lahko v 30-ih dneh od odstopa pogodbe, vrne nepoškovodano blago na sedež podjetja.

 

 1. Naročilo blaga / Sklenitev pogodbe

Vsa naročila potekajo preko spletne trgovine fedorawines.com in so mogoča 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Kupec lahko izbira med vsemi objavljenimi izdelki, če pa želenega artikla še ni ali ni več na zalogi, nam lahko pošlje poizvedbo na fedorawines@gmail.com ali nas pokliče na telefonsko številko 041 867 286 in obvestili ga bomo, ali je dobava možna. Cene veljajo do trenutka objave novih cen na spletni strani. Vse cene izdelkov v spletni trgovini so v evrih in vsebujejo 22-odstotni DDV. Izdelke dostavlja podjetje GLS, d. o. o.  Dostava naročenih artiklov je v primeru nakupa enega ali dveh artiklov plačljiva po ceniku, dostava treh ali več naročenih artiklov je brezplačna. Vsak kupec je seznanjen z morebitno provizijo, ki jo ob plačilu s kartico obračuna GLS.

Kupec lahko izdelke vidi in naroča na spletni strani fedorawines.com.

Kupec s klikom na gumb »Zaključite naročilo« med postopkom naročanja potrjuje, da v celoti razume pogoje poslovanja in se z njimi strinja. Nakup v naši spletni trgovini je možen samo za registrirane kupce fedorawines.com. Če kupec ni registriran na fedorawines.com, nakupa ni možno opraviti. S klikom »DODAJ V KOŠARICO« kupec izjavlja:

 • da je v skladu z zakonom starejši/starejša od 18 let,
 • da mu ni odvzeta poslovna sposobnost.

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. Po zaključenem naročilu na spletni strani kupec prejme elektronsko sporočilo z vsemi podatki o svojem naročilu in dostavi pošiljke.

Postopek nakupa

Na spletni strani fedorawines.com so prikazani izdelki s cenami, ki vsebujejo DDV. Če želi izdelek kupec kupiti, mora klikniti gumb »Dodaj v košarico«. V nakupovalni košarici so prikazani izdelki, ki jih je kupec med iskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na gumb s križem, ki se nahaja ob izdelku.

Svoje naročilo kupec zaključi s klikom na gumb »Kupite sedaj«.

V kolikor kupec ni registrirani uporabnik spletne trgovine, mora vpisati podatke, ki jih potrebujemo za dostavo. Nato izbere način plačila (neposredna bančna transakcija, po povzetju, prek PayPala ali s kreditno kartico). Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani prikaže tekst »Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.«. Poleg tega kupec na elektronski naslov, ki ga je vnesel ob registraciji, prejme elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila.

Potrditev naročila

Po zaključku naročila kupec na posredovani elektronski naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejme elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila. V omenjenem elektronskem sporočilu je kupec tudi seznanjen s tem, da lahko v primeru kakršnihkoli vprašanj piše na elektronski naslov fedorawines@gmail.com.

Pravico do preklica naročila ima kupec do dve uri po oddanem naročilu. Po tem roku preklic naročila ni več mogoč.

Možnost spremembe naročila

Vse želene spremembe v zvezi z oddanim naročilom lahko kupec sporoči tako, da pošlje odgovor na elektronsko sporočilo »Prejeli smo vaše naročilo«, ki ga je prejel ob oddaji naročila, ali pa nas kontaktira preko elektronske pošte (fedorawines@gmail.com).

Pogodba

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec na spletni strani odda naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika kot za kupca. Pogodba bo shranjena pri našem podjetju, dostop do nje je možen osebno, na naslovu podjetja, po pošti ali e-pošti.

Status naročila

O statusu naročila je kupec obveščen preko e-pošte. Vsako spremembo naročila kupcu sporočimo na e-naslov, ki ga je navedel ob nakupu. Prav tako dobi kupec e-pošto v primeru, da kateri od naročenih artiklov trenutno ni dobavljiv, zato je spremljanje e-pošte pomembno.

 1. Cene in plačilo

Vse cene vsebujejo DDV. Vse cene so izražene v € (EUR). Plačilo je možno na več načinov:

 • Ob prevzemu blaga v gotovini poštnemu uslužbencu (GLS).
 • Plačilo po predračunu (pošiljka bo odposlana po prejemu nakazila).
 • S plačilnimi karticami Visa, Mastercard.
 • S plačilnim sistemom Paypal.
 • Plačilo z plačilnimi karticami je mogoče preko plačilnega sistema Paywiser. Več o kartičnih plačilih in plačilnem sistemu Paywiser si lahko preberete na povezavi www.paywiser.eu
 1. Spletne cene:

Cene v spletni trgovini veljajo izključno za spletno trgovino in se lahko razlikujejo od cen v maloprodajnih trgovinah. Pridružujemo si spremembo cen, brez predhodne najave. Dopuščamo možnost nenamerne človeške napake.

 1. Plačilo:

Plačilo naročenih artiklov lahko izvedete na več načinov:

 • Z gotovino ali kartico po povzetju:
  Kupec plača naročilo dostavljavcu z gotovino ali kartico, ko mu ta dostavi naročeno blago.
 • Preko TRR po izdanem predračunu:

Kupcu preko e-pošte izdamo račun/predračun za naročeno blago, ki ga poravna z nakazilom na TRR podjetja. Blago bo odposlano takoj, ko bo na TRR podjetja razvidno, da je bilo plačilo uspešno izvedeno.

 • S plačilnim sistemom PayPal:

Kupec je preusmerjen na varno stran sistema PayPal, kjer opravi plačilo. Blago bo odposlano takoj, ko s strani sistema PayPal prejmemo potrditev o plačilu.

Račun za plačilo kupec prejme na naslov, ki ga je posredoval ob oddaji naročila.

 1. Pogoji dostave

Blago, ki je na zalogi, bo dostavljeno najkasneje v 5-ih delovnih dneh od prejema naročila. Poštnina se obračunava glede na število artiklov. Pri nakupu 3 ali več artiklov, je poštnina brezplačna.

 1. Razprodani izdelki

V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan in ga trenutno ni na zalogi, zato vas prosimo za razumevanje.

 1. Izjava o varovanju osebnih podatkov

Za potrebe poslovanja ponudnik zbira naslednje podatke:

ime in priimek,

naslov in kraj bivanja,

naslov elektronske pošte,

uporabniško ime, ki je enako naslovu elektronske pošte,

geslo v skriti obliki,

telefonsko številko,

leto rojstva ter

ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletnem mestu fedorawines.com.

Ponudnik se obvezuje, da bo vse osebne podatke obiskovalcev/uporabnikov/kupcev ter podatke o nakupnih navadah kupcev uporabljal in hranil v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu. Ponudnik teh informacij ne razkriva tretjim osebam oz. jih bo razkril tretjim osebam zgolj ob izpolnjenih pogojih iz Zakona o varstvu osebnih podatkov. Z izjemo obvestil, ki so povezana z naročilom, ponudnik ne kontaktira svojih kupcev, razen v primeru izrecnega strinjanja s strani kupca.

Spletne strani za naročilo izdelkov ter prenosi so zaščiteni in ustrezno tehnično oz. elektronsko varovani. Ponudnik se obvezuje, da bo sprejel vse razumne varnostne ukrepe za zagotovitev varnosti vseh podatkov za plačilo pri naročilu kupca. Ponudnik ne odgovarja za morebitno krajo podatkov, razen v primeru malomarnosti ponudnika.

Ponudnik za zakonsko določen čas hrani IP-naslove vseh obiskovalcev fedorawines.com, pri registriranih uporabnikih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in ostalo, povezano z naročilom in potrebno komunikacijo.

Ponudnik bo, ob predhodnem kupčevem strinjanju s piškotki, osebne podatke uporabljal tudi za namene neposrednega trženja in proučevanja nakupnih navad na podlagi podatkov o kupljenih izdelkih in posledično ciljnega trženja. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke in podatke o nakupovanju za prej navedene namene.

Uporabnikovi/kupčevi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam oz. se ne bodo uporabljali v nasprotju z njihovim namenom, razen v primeru, da se bo uporabnik/kupec izrecno in ustrezno strinjal z drugimi izrecno opredeljenimi nameni uporabe teh podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave.

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo – Uradni list RS, št. 14/03). Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik tako, da poskrbi za varnost in zaščito svojega uporabniškega imena in gesla.

Podjetje

Podjetje FEDORA je vpisano v poslovni register Slovenije AJPES, izpostava Ljubljana, z dnem 15. 6. 2010 z matično številko 3749355000. ID za DDV je SI1690249, podjetje je zavezano za DDV. Podjetje ni zavezano k nobenim kodeksom ravnanja.

 1. Stvarne napake

Stvarne napake so v praksi zelo redke. Če menite, da kupljeni izdelki že ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebni za njihovo normalno rabo ali promet oziroma kažejo lastnosti, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov, in nas o tem pravilno ter najpozneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, obvestite, lahko zahtevate, da:

 • brezplačno odpravimo stvarno napako na izdelku ali
 • vrnemo del plačanega zneska v sorazmerju s stvarno napako ali
 • izdelek s stvarno napako zamenjamo z novim brezhibnim blagom ali
 • vrnemo celotni plačani znesek.

Svoje pravice lahko uveljavljate v največ dveh letih od prevzema izdelka.

Izdelek nam dostavite v pregled. Prosimo, da izdelku priložite obrazec z opisom stvarne napake, tako da bo postopek hitreje stekel. Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne prejemamo. Če prijavljena napaka ni sporna, zahtevi ugodimo v roku osmih dni po prejemu izdelka v pregled. V nasprotnem primeru vas v roku osmih dni po prevzemu izdelka na sedežu Fedora d.o.o., Dolanci 6, 6222 Štanjel pisno obvestimo, da je napaka sporna.

POZOR! Če je prijavljena stvarna napaka na izdelku sporna, vam bomo po zaključku postopka izdelek vrnili v enakem stanju, kot je bil prevzet. Če boste želeli uveljaviti garancijo za brezhibno delovanje izdelka, boste to lahko po prevzemu izdelka pri nas nadaljevali na pooblaščenem servisu.

Spori se rešujejo na pristojnem organu glede na sedež potrošnika.

 1. Pritožbe in spori

Pritožbe, reklamacije in informacije

V primeru pritožb, reklamacij in informacij, povezanih z našimi storitvami, nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na naslov fedorawines@gmail.com ali po pošti, na naslov:

FEDORA, d. o. o.
Dolanci 6
6222 Štanjel

V primeru, da kupec/potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe, lahko v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov (v nadaljevanju: ZlsRPS) vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov (v nadaljevanju: ECDR), mat. št. 6108890000, s sedežem v Ljubljani, Tomšičeva ulica 6, ki ga ponudnik priznava kot pristojnega izvajalca za reševanje potrošniških sporov.

ECDR je pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije (v nadaljevanju: MGRT) registriran kot izvajalec izvensodnega reševanja potrošniških sporov in bo t. i. posredovalno-razsojevalni postopek (kombinacija mediacije in arbitraže), za katerega se je odločil ponudnik, izvajal v skladu s »Pravili ECDR o postopkih izvensodnega reševanja potrošniških sporov«, ki so objavljeni na spletni strani www.ecdr.si. Na ta način je kupcu/potrošniku zagotovljen hiter, enostaven in učinkovit način izvensodnega reševanja potrošniških sporov, saj je postopek zaključen praviloma v 30 dneh in je za kupca/potrošnika brezplačen (kupec/potrošnik krije zgolj stroške morebitnega svojega pooblaščenca).

Pobuda za začetek postopka se vloži na obrazcu, ki je v elektronski obliki dostopen na spletni strani www.ecdr.si ali v papirni obliki na sedežu ECDR. Postopke izvensodnega reševanja potrošniških sporov vodijo nevtralni strokovnjaki, akreditirani pri ECDR, ki izpolnjujejo pogoje, predpisane z ZlsRPS, in so vpisani v register izvajalcev pri MGRT.

Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: webgate.ec.europa.eu.

Pritožbe, reklamacije in informacije

Kupec lahko blago reklamira, če to nima lastnosti, ki jih je ponudnik izrecno obljubil, če je ponudnik poslal napačne izdelke, v napačni količini ali izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec ima pravico do izbire rešitve (zamenjava blaga, dobropis ali vračilo denarja).

Vsako pritožbo in reklamacijo bo ponudnik obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Vsako pritožbo in reklamacijo bo ponudnik obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.V primeru pritožb, reklamacij in informacij, povezanih z našimi storitvami, nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na naslov fedorawines@gmail.com ali po pošti, na naslov: Fedora, d. o. o., Dolanci 6, 6222 Štanjel, Slovenija.

 1. Pogoji, roki in postopek za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe brez navedbe razloga…

… z uveljavitvijo pravice do odstopa od pogodbe iz  43.č člena

(1) Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona .

 1. odstavek (43.d člen: -) (7) Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

(2) Pri prodajni pogodbi začne odstopni rok iz prejšnjega odstavka teči z dnem, ko:

 • potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad blagom,
 • potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad zadnjim kosom blaga, če je predmet pogodbe več kosov blaga, ki jih potrošnik naroči v enem naročilu,
 • potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad zadnjo pošiljko ali kosom blaga, če je dostava blaga sestavljena iz več pošiljk ali kosov,
 • potrošnik ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje potrošnik, pridobi dejansko posest nad prvim kosom blaga, če je dostava blaga v določenem obdobju redna.

(3) Pri pogodbi o opravljanju storitev začne odstopni rok iz prvega odstavka tega člena  teči z dnem sklenitve pogodbe.

(4) Pri pogodbah o dobavi vode, plina ali električne energije, če se ti ne prodajajo v omejeni prostornini ali določeni količini, daljinskega ogrevanja ali digitalne vsebine, ki ni zapisana na otipljivem nosilcu, začne odstopni rok iz prvega odstavka tega člena  teči z dnem sklenitve pogodbe.

(5) Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena  pri teh pogodbah:

 1. o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 2. o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 3. o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 4. o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 5. o dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
 6. o dobavi časopisov, periodičnega tiska ali revij razen pri naročniških pogodbah za dobavo takih publikacij;
 7. o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
 8. o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 9. o dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;
 10. sklenjenih na javnih dražbah;
 11. pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;
 12. o nastanitvi, ki ni namenjena stalnemu bivanju, prevozu blaga, najemu vozil, pripravi in dostavi hrane, ali storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku;
 13. o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

 

… prenehajo obveznosti strank glede:

 • izpolnjevanja pogodbe ali
 • sklenitve pogodbe, kadar je dal ponudbo za sklenitev pogodbe potrošnik.

(2) V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

(3) Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

(4) Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

(5) Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

(6) Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona , razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

(7) Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

(8) Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

(9) Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.

(10) Potrošnik z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe ne prevzema nobenih obveznosti razen obveznosti iz tega člena ter četrtega odstavka 43.d člena in a43.e člena tega zakona .

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Fedora d.o.o., Dolanci 6, 6222 Štanjel, Slovenija

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga prodajalec ob morebitnem vračilu prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

Stranka mora obvezno v roku 14 dni javiti na email fedorawines@gmail.com namero, da bo izdelek vrnila, mi pa bomo poslali navodila za vračilo. Stranka ima potem še 14 dni časa, da izdelek vrne na naš naslov. V nasprotnem primeru žal denarja ne moremo vrniti.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun, razen v primeru, da bi kupec pri nakupu uporabil drugi način plačila in izrecno zahteval istega tudi pri vračilu denarja.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika, razen v primeru, da bi kupec pri nakupu uporabil drugi način plačila in izrecno zahteval istega tudi pri vračilu denarja.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).