Skip links

100

Vina Fedora odražajo naš terrior, odnos do okolja, našo strast do ustvarjanja, spoštovanje značilnosti vsakega letnika. Ne ustrašimo se drugačnosti, saj nas le ta dela žive in zanimive. Če bi bila vsa vina enaka, kaj pa bi ostalo nam, raziskovalcem?

Hiša avtohtonih vin

Z vami smo se družili na 13. Festivalu vin in oljčnega olja v Šempasu

Na zadnji marčevski dan in prvi aprilski dan smo naša vina predstavili na festivalu vin in oljčnega olja v Šempasu. Delimo nekaj misli o festivalu, ki so se zapisale Alešu Gačniku.

»Festival v Šempasu je po obsegu morda majhen, a po pomenu zelo velik, saj nam ponuja enkraten vpogled v gastronomsko identiteto VIPAVSKA DOLINE v obliki druženj z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami vina in oljčnih olj. Pomembna sestavina festivala je strokovni program na temo druženj oljčnih olj s hrano, spajanja pršutov z vini, vinskimi odgovori na veganske izzive itn. V letošnjem letu moramo izpostaviti tudi okroglo mizo “Zgodbe, ki kipijo iz lonca – vloge in odgovornosti v verigi od njive do krožnika”, ki jo je ob eminentnih gostih moderiral Sašo Dravinec.«

Več o festivalu preberite tukaj

Pridruži se razpravi